Recept
Eend met kastanje-vulling
Een recept van Georgische chef kok Misha Avsajanishvili
Ingredienten
-
1 middelgrote eend
-
100 g ui
-
200 g gehakte kastanjes
-
80 g boter
-
10 g knoflook
-
5 g rozemarijn
-
5 g chili
-
150 g wijn
De aanbevolen wijn bij dit gerecht:
Georgi Berikashvili, de wijnmaker van “Best Georgian wine” heeft dit gerechtspeciaal bij zijn wijn uitgekozen.
In de ideale situatie passen de wijn en het gerecht niet alleen bij elkaar: ze versterken elkaar ook.
De wijn is te koop bij Ghvino.nl voor de prijs van € 11,95.
Koop nuBereiding
Vulling prepareren
- Snij de ui fijn
- Doe boter in de pan
- Voeg ui en kastanje toe en bak deze licht-bruin
- Giet de wijn erbij en roer deze
- Voeg nu de rozemarijn, geraspte knoflook, zout en chili
Eend vullen en braden
- Prop nu dit mengsel binnen in de holte van de eend
- Hecht nu met naald en draad de eend dicht zodat de vulling er niet uit valt.
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Plaats de eend in een bak (om het vet in op te vangen)
- Bak nu de eend ongeveer 50-60 minuten waarbij je systematisch elke 10 minuten het vet in de bak over de eend giet met een lepel. Dit voorkomt uitdroging.
Alternatieve wijnen bij dit gerecht
Ghvino.nl – € 8,95
Ghvino.nl – € 8,95
Ghvino.nl – € 8,95
Ghvino.nl – € 7,-