Eend met kastanje-vulling

Recept

Eend met kastanje-vulling

Een recept van Georgische chef kok Misha Avsajanishvili

Ingredienten

  • 1 middelgrote eend

  • 100 g ui

  • 200 g gehakte kastanjes

  • 80 g boter

  • 10 g knoflook

  • 5 g rozemarijn

  • 5 g chili

  • 150 g wijn

De aanbevolen wijn bij dit gerecht:

Georgi Berikashvili, de wijnmaker van “Best Georgian wine” heeft dit gerechtspeciaal bij zijn wijn uitgekozen.

In de ideale situatie passen de wijn en het gerecht niet alleen bij elkaar: ze versterken elkaar ook.

De wijn is te koop bij Ghvino.nl voor de prijs van € 11,95.

Koop nu

Bereiding

Vulling prepareren

  • Snij de ui fijn
  • Doe boter in de pan
  • Voeg ui en kastanje toe en bak deze licht-bruin
  • Giet de wijn erbij en roer deze
  • Voeg nu de rozemarijn, geraspte knoflook, zout en chili

Eend vullen en braden

  • Prop nu dit mengsel binnen in de holte van de eend 
  • Hecht nu met naald en draad de eend dicht zodat de vulling er niet uit valt.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Plaats de eend in een bak (om het vet in op te vangen)
  • Bak nu de eend ongeveer 50-60 minuten waarbij je systematisch elke 10 minuten het vet in de bak over de eend giet met een lepel. Dit voorkomt uitdroging.

Alternatieve wijnen bij dit gerecht

Ghvino.nl – € 8,95

Ghvino.nl – € 8,95

Ghvino.nl – € 8,95

Ghvino.nl – € 7,-

Geef een reactie