De wijngaarden van het wijnhuis Schuchmann
De wijngaarden van het wijnhuis Schuchmann

Het Schuchmann wijnhuis is een ultra-premium wijnmakerij die gespecialiseerd is in de beroemde inheemse Georgische druivensoorten. Het werd in 2008 opgericht door de familie Schuchmann in het centrum van de Georgische wijnbouwzone Tsinandali. Burkhard Schuchmann reisde naar vele landen in zijn leven en werd een echte wijn guru door de jaren heen, Uiteindelijk heeft hij besloten tot de oprichting van een wijnhandel in Georgië. Hij was als student al eerder naar Georgië geweest en hij wist van de schoonheid van het land, de gastvrijheid van de mensen en het potentieel van de bodems. Het wijnhuis Schuchmann maakt wijn op de traditionele Georgische wijze met het Duitse vernuft om  leeftijd-waardige en memorabele wijnen te produceren.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het Franse concept van de Château dat in het hart ligt van het Georgische wijn maak proces. Burkhard Schuchmann en de oude wijnmaker Giorgi Dakishvili volgen de overtuiging om met het oog op de kwaliteit de wijn te produceren. De variëteiten in druiven moeten geplant worden op de juiste locatie om blootgesteld te worden aan de juiste mate van zon, wind en de samenstelling van de bodem van de wijngaard. Schuchmann produceert wijnen uit drie verschillende wijngaard locaties Napareuli, Tsinandali en Kindzmarauli. Ons paradepaardjes zijn de Saperavi, Rkatsiteli, Kisi, Kindzmarauli, Mtsvane en de Cabernet Sauvignon. Allen worden (met uitzondering van de Cabernet-Sauvignon) geproduceerd uit inheemse druivensoorten welke in een aangewezen micro-zone van Kakheti zijn geteeld. Op dit moment groeit Schuchmann acht druivenrassen op hun drie wijngaarden met de beste zone-specifieke methoden. We hebben consistentie en zijn in staat om elk jaar eenzelfde stijl te behouden als gevolg van dit speciale concept.

Elke wijnmakerij vertelt een uniek verhaal, met zijn eigen bepalende kenmerken, zo onderscheidend als de wijnen die ze maken. Uit de gladheid van glas en staal en de warmte van steen en hout, onze wijngaarden zijn uitingen van onze persoonlijkheid. Bezoek grote landgoederen, middelgrote operaties en kleine boetiek en je zult zien dat als het gaat om de wijnen, de grootte doet er niet toe.