Varkensvlees in wijnmarinade

Recept

Varkensvlees in rode wijnmarinade

Een recept van Solomonishvili winery

Ingredienten

  • 1,5 Kg varkensfilet kotelet

  • 1 hele knoflook (1 bolletje)

  • 4 a 5 laurierbladeren

  • Rode paprika poeder

  • Zout

  • Grove peperkorrels

  • Rode wijn (zie aanbevolen wijn)

De aanbevolen wijn bij dit gerecht:

Georgi Solomnishvili, de wijnmaker van Solomnishvili familie wijngaard heeft dit gerecht speciaal bij zijn wijn uitgekozen.

In de ideale situatie passen de wijn en het gerecht niet alleen bij elkaar: ze versterken elkaar ook.

De wijn is te koop bij Ghvino.nl voor de prijs van € 15,95.

Koop nu

Bereiding

Bereid de marinade voor

  • Doe zwarte peperkorrels, 5 geperste teentjes knoflook, laurier en zout in de wijn (naar smaak bepalen hoeveelheid –  de wijn ca. 200 ml

Bereid nu het vlees met de marinade

  • Maak met een scherp mes ondiepe inkepingen van ca 1 cm tussenpozen in het vlees en leg het vlees in de marinade in de koelkast

  • Haal na 4-5 uur het vlees uit de koelkast en verwarm de oven alvast voor op 180 graden
  • Haal nu het vlees uit de marinade, en droog deze af met keukenpapier

  • Steek nu de overgebleven teentjes knoflook in de inkepingen in het vlees

  • Besprenkel het vlees naar smaak met de zwarte peper, rode paprika poeder en zout

  • Wikkel het  vlees nu in aluminiumfolie

Bakken in de oven

  • Plaats het vlees in de aluminium folie, in de oven
  • Laat deze nu ca. 1,5 uur op 180 bakken (ca 30 minuten per 500 gr). Als indicatie om te weten of het vlees goed doorbakken is, steek een spies door het midden van het vlees. Wanneer deze bij het eruit halen tot aan het midden te heet is om aan te raken, is dit een goede indicatie dat het vlees in zijn geheel goed doorbakken is.

Het gerecht is mooi om te combineren met een lichte salade met olijven en gebakken aardappels met svanetian zout (te koop op Ghvino.nl)

Alternatieve wijnen bij dit gerecht

Ghvino.nl – € 8,95

Ghvino.nl – € 8,95

Ghvino.nl – € 8,95

Ghvino.nl – € 7,-

Geef een reactie