In onze selectie van wijnen hebben wij een ruime keuze aan Georgische wijnhuizen. En alle wijnhuizen hebben een gemeenschappelijk kenmerk: hun voorliefde voor de wijn. Tevens kiezen veel van deze wijnhuizen voor de traditionele manier van wijn maken. Deze methode met de Qvevri vereist veel kundigheid en ervaring, en deze is ruimschoots aanwezig – dat proef je!

Kwaliteit boven kwantiteit

Al deze wijnhuizen hebben ook kwaliteit boven kwantiteit gesteld De oplages van veel van deze wijnen zijn dan ook zeer beperkt. Schuchmann is het enige wijnhuis dat naast kwaliteit ook een grotere doelgroep wil bereiken om men kennis te laten maken met wat Georgië te bieden heeft. De prijzen van dit wijnhuis liggen dan ook lager en de methode is vergelijkbaar met die van grote Franse wijnhuizen. Er worden bij hen echter geen concessies gedaan op de kwaliteit. Er wordt door de eigenaar Duitse proces optimalisatie gecombineerd met Georgische passie. De prijs/kwaliteit verhouding is bij deze wijnen dan ook zeer gunstig, de Vivno scores bewijzen dit!

Je kunt hier meer achtergrond informatie over de betreffende wijnhuizen en hun wijnmakers vinden. Klik op een van onderstaande logo’s om meer te weten te komen:

Een van de Georgische wijnhuizen welke je bij ons kunt ontdekken.

vinoterra

Vita Vinea winehouse logo

Shalauri winehouse logo

Releda Orgo winehouse logo

Usakhelauri winehouse logoWiniveria Winehouse logo